1959 yılında 80 dönümlük alana 16 blok halinde inşa edilen Buca Cezaevi, resmi adıyla İzmir Kapalı ve Açık Ceza İnfaz…
Atatürk Maskı, hem İzmir’in hem de Buca’nın en önemli sembol yapılarından biri. Buca’nın Çaldıran Mahallesi sınırlarında, Yeşildere Çevre Yolu ve…
Şüpheye yer olmaksızın Buca, tarihinin en nezih ve şaşalı günleri 18. yüzyıl ve 19. yüzyıl başlarına kadar layıkıyla yaşadı. Avrupa’dan…
Buca’nın ilk meydanı olarak kabul edilen Dokuz Çeşmeler, Buca’nın sembol yapılarından biri. Adını bulunduğu meydana veren Dokuz Çeşmeler’in yakın bir…
Levantenlerin Türkiye topraklarına ilk girişi İzmir ve İstanbul şehirleri üzerinde gerçekleşmişti. Devasa bir ticaret ağına açılsa da İstanbul, tarım ovalarına…
Avrupa’dan çıkıp ticaret amacıyla İzmir’e gelerek yerleşen Levanten Ailelerin geçmişi 15. yüzyıla kadar uzanıyor. 1400’lü yıllarda başlayan Avrupalı Ailelerin akını…
İlk olarak 1575 yılında Fransız kaynaklara giren Levant sözcüğünden türeyen Levanten kelimesinin aslında kısa bir özetle anlamı Yakın Doğulu veya…
Türk Dil Kurumu’nu (TDK) kaynak aldığımızda Levanten‘in kelime anlamını “Özellikle Tanzimat sonrasında büyük liman kentlerinde yoğunlaşan ve ticaretle uğraşan Hıristiyanlara…
Şirinyer Fil Heykelleri, Buca’nın en önemli sembolleri arasında yer alıyor. Şirinyer’de Cemil Şeboy Caddesi ile Bucalıların buluşma noktası olan Forbes…
Osmanlı İmparatorluğu’nun daha çok çöküş döneminde ülkeye ticaret yapmak amacıyla gelen Avrupalı tüccar ailelerin bulundukları bölgede yarattıkları kalıcı kültürel etkileri…